Lager optælling instruks.

Før du går igang med at tælle varer op er det vigtigt at du har forstået følgende:
Det er ikke nok at konstatere at lageret på en variant stemmer. Du skal indsætte antallet samt klikke “overskriv lager”, for hver variant, for at det bliver noteret korrekt i systemet. Herved logges optællingen i vareloggen, samt der stemples dato for optællingen.

Det anbefales at du enten tilgår optællingen fra Vareoptællingslisten ( klik afstem ), som findes under NAV menuen eller direkte fra Varesiden (Klik på variatens lager antal).

Vi anbefaler endvidere en strategi hvor du opdeler butikken i nogle fysisk overskuelige områder, som du noterer på et stykke papir. Derefter finkæmmes og tælles et område ad gangen, og området checkes af på papiret. På den måde er du sikre på at du til sidst har været hele butikken igennem.

Undervejs i optællingen kan du fra Vareoptællingslisten bruge knapperne “Vis seneste x ugers optælling” samt “Vis ikke optalt seneste x uger”, for at holde styr på hvor langt du er. Endvidere kan du undervejs klikke “email optælling” og printe det fundne resultat, som en mellem rapport.

Når du er færdige med at optælle klikker du “Email optælling” og i popupvinduet vælger du den dato du startede med optællingen. Herefter klikker du af om du ønsker at alle varer der ikke er talt op i perioden frem til “idag” skal have nulstillet lageret. Pas på her, at du har talt alt som du ønsker det. Så du ikke nulstiller lageret på nogle forkerte variationer!
Til sidst klik email optælling igen, og en pdf kreeres og åbnes i jeres mail program, klar til at sende til jeres revisor.

Det er også muligt at exportere optællingen du forskellige formatter heriblandt .xlsx (Excel). Så skal du ind under rapporter -> varelager.

Vær opmærksom på at hvis du vælger print fra varelager siden, skal der side A4 papir i printeren, da deter formateret til liggende A4.

Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *